5 dingen die gebeuren op de piste

Dat meteen moet veranderen!

YES! Het is winter en dat betekent voor veel mensen dat het weer tijd is om te gaan skieen of te snowboarden!
Ik ben helemaal weg van snowboarden. De laatste twee winstersport seizoenen heb ik dan ook gewerkt als chalet host in de Alpen. Lees hier waarom jij ook zeker zou moeten werken in een chalet.

De belangrijkste reden voor van het werken in het een chalet is zodat ik een volledig seizoen kan snowbaorden. Na een aantal seizoenen te hebben gedraaid en de mede wintersport lovers geobserveerd te hebben, zou ik graag 5 dingen willen opsommen die gebeuren op de piste en naar mijn mening echt niet meer kunnen. Ben je het met me eens?

1 Elkaars spullen beschadigen

Ik durf te wedden dat je dit gevoel ook herkent. Je hebt net een gloednieuwe snowboard of een paar skis – helemaal opgewonden blij om er zo snel mogelijk een ritje mee te kunnen maken – en dan.. je eerste grote kras zit erop en dat geen eens door jouw eigen toedoen – nee, door die van iemand anders!

Dit is natuurlijk extreem irritant en wanneer zoiets gebeurt kun je iemand wel een klap verkopen (althans, ik wel). Deze dingen overkomen mij regelmatig op drukke pistes – bij een restaurant – of in een lift met iemand anders – en sorry – meestal skiers beschadigen mijn board – en flink ook. Het ergste gedeelte hieraan is dat niemand hiervoor zijn excuses aanbied. Omdat skiers over het algemeen skistokken bij zich hebben en ijzeren schoenen, gebeuren deze dingen vaker van skiers naar snowboarders dan andersom – met zachte schoenen en alleen een board om rekening mee te houden. Daarnaast huren de meesten mensen hun materialen in plaats dat ze hun eigen materiaal meenemen, Dus waarom zou het je überhaupt interesseren als iets beschadigd raakt – of laat staan van anderen?

Hetzelfde met het tijdelijk stallen van je board. Mensen – ook boarders – gooien hun ski’s of boards in de rekken zonder er überhaupt naar de kijken. Ook hiermee raken dingen beschadigd.
Ik zeg dat dit meteen moet veranderen. Wees voorzichtig met andermans spullen en als er dan toch iets mee gebeurd – verontschuldig je dan gewoon. Simpel.

2 Niet achterom kijken wanneer je iemand omver hebt geskied

In het hoogseizoen of ik drukken weken zijn de pistes volledig opgevuld en iedereen wilt zijn eigen pleziertje. Dus waarom hebben we dan geen plezier samen?
Ik heb het een aantal keer meegemaakt en ik heb het ook een aantal keer mogen aanschouwen dat iemand een andere skier of boarder genadeloos omver heeft geskied. Sommigen mensen (bek)vechten er zelfs over. Hoe durf je? Als je weet dat je dit ooit iemand hebt aangedaan – schaam je dan!
Geniet gewoon van je vakantie en heb respect voor elkaar. Ski niet zomaar iemand omver en als het dan toch per ongeluk gebeurt – verontschuldig je dan.

3 Snowboarders versus skiers haat liefde verhouding

Iedereen is bewust tussen de skiers versus snowboarders haat – relatie. Over het algemeen zijn skiers geïrriteerd door snowboarders vanwege het opjagende geluid dat snowboarders maken met hun board en omdat ze sloom zijn. Snowboarders zijn meestal geïrriteerd door skiers door de dingen die hierboven zijn omschreven.
Bedenk wel dat er ook skisoorten zijn die hetzelfde geluid maken en dat er ook hele langzame skiers zijn en snelle snowboarders. Dat gezegd hebbende – beoefen gewoon jouw liefde en laat de anderen zijn liefde beoefenen – in vrede.

4 Snowboard-onvriendelijke liften en pistes

Omdat skiers een veel langere geschiedenis hebben dan snowboarders, zijn alles pistes en liften gebaseerd op het gebruik van skiers. Bijna alle liften en sommigen pistes (zoals je op de foto kunt zien) zijn snowboard onvriendelijk. We kunnen ermee overweg maar ik denk dat er zo snel mogelijk snowboard vriendelijke liften gecreëerd moeten worden. Mee eens?

5 De verschikkelijke carnaval outfits

Sorry voor diegene die graag een carnavals pak of een dierenhoofd willen dragen op de piste, maar naar mijn mening is dat je dit alleen mag dragen in de volgende omstandigheden:

– Als het carnavalsweek is
– Als er een feestje is / apres ski
– Als je een kind bent
– Als het je verjaardag is

Ben je het er wel mee eens of niet? Zou je deze lijst nog verder kunnen aanvullen?
Deel je gedachtes beneden!

 

logo-live-the-travel-resize

Photography & content:
Live the travel / Silke Peulen

You may also like

Leave a comment